Låna Pengar Trots Betalningsanmärkning

January 30, 2013 Av  

Om man har dragit på sig en betalningsanmärkning kan man få det lite besvärligt om man behöver ansöka om ett lån. Det är inte helt ovanligt att personer med betalningsanmärkningar behöver låna pengar under den tid som betalningsanmärkningen finns kvar, som vanligtvis är 3 år för privatpersoner.

Som tur är finns det aktörer som specialiserat sig att låna ut pengar till personer som vill låna pengar med betalningsanmärkning.

Det dem gör är att göra en personlig bedömning av låntagarens ekonomi för att sedan sätta en individuell räntestats baserat på den risk som banken tar. Därför rekommenderas det starkt att ordna upp sin ekonomi innan man ansöker om lånet. En stabil inkomst brukar vara ett krav för att få låna av dessa aktörer.

Generellt sätt brukar räntan bli högre för en person som har en betalningsanmärkning än en person utan. Därför rekommenderas det att undvika att låna pengar under den tid som man har betalningsanmärkningen, just för att ett lån påverkar den ekonomiska situationen långt efter betalningsanmärkningen tagits bort.

Men om man nu är i akut behov av att låna pengar så är det viktigaste att jämföra de olika lånelöftena man får av de olika aktörerna. Räntan är självklart en väldigt viktig del. Men något som många glömmer är att kolla upp om banken tar någon eventuell avgift om man väljer att betala tillbaka lånet i förtid. Banken räknar ju med att få in en viss summa för lånet de beviljar och betalar du tillbaka lånet i förtid så förlorar de pengar i form av utebliven ränta. Därför är det inte helt ovanligt att de tar ut en avgift för att kompensera det.

 

Kommentarer

Kommentarerna är stängda