Kreditkort eller andra typer av lån

January 11, 2016 Av  

Valet av kreditkort har om möjligt blivit ännu svårare idag än vad det var för bara några år sedan. Ett lyxproblem, kanske – eftersom svårigheterna beror på ett ständigt växande utbud. Antalet utgivare av konto- och kreditkort blir fler för varje år, och nya tjänster för att jämföra kortens kostnader och egenskaper växer i samma takt.

Hur väljer man då kreditkort, och hur står sig dessa kostnader i förhållande till andra typer av lån? Kostnaderna varierar beroende på vilket erbjudande man väljer att tacka ja till. Normalt ligger räntan omkring 6-15% på den nyttjade krediten, vilken betalas månadsvis tillsammans med den del som är ren återbetalning på den lånade krediten. På så vis kan en nyligen inbetald summa användas igen, om innehavaren så önskar.

När är det då läge att välja andra lösningar för att lösa en tillfällig ekonomisk kris? Även om kreditkort är ett relativt billigt sätt att låna pengar finns det också andra aspekter med denna typ av kreditlån. Långivarna utfärdar ej dessa kort till personer utan anställning, vilket försvårar det avsevärt för arbetslösa personer och personer som sedan tidigare har betalningsanmärkningar.

Lån som ställer lägre krav

Lån som ställer betydligt färre krav på låntagaren är de så kallade snabblånen. Snabblån är ofta mindre summor pengar som lånas under en kortare tid, normalt är kredittiden endast 30 dagar. Här gäller det att se över lånets kostnader och syna avtalen i sömmarna för att undvika onödigt dyra räntor och avgifter. Snabblån med direkt utbetalning blir allt mer populärt, även om själva poängen med dessa lån är att handlägga och betala ut lånet på mycket kort tid. Direkt utbetalning innebär ibland också att pengarna kan betalas ut inom ett par timmar även på helger. Detta kan dock variera beroende på vilken bank man har.

Bankens ansvar vid beviljade lån är mycket stort, men tänk också på att du som låntagare är ansvarig för att ge banken den information som krävs för att säkerställa att du har faktiskt möjlighet att fullfölja lånets plan för återbetalning.

Läs mer om olika typer av kreditlån och hitta den bästa långivaren på Lendax.se

Kommentarer

Kommentarerna är stängda