Hur ska en snygg faktura se ut?

September 13, 2011 Av  

Du har nyss startat företag och börjat med fakturering. Du måste börja skriva ut fakturor. Du har kollat upp vad en faktura ska innehålla och vet på ett ungefär hur du ska skapa din första faktura. Sedan börjar du pilla i t.ex. MS Word eller Excel.

Och då börjar problemen. Tabellerna hamnar inte där de ska. Marginalerna blir fel. Logotypen passar inte in som den ska. Specifikationen fungerar när du skriver in en post, men vid nästa post blir radbrytningen fel. Och så vidare och så vidare och så vidare…

Använd ett faktureringsprogram!

Lösningen är att använda ett faktureringsprogram. Det är mycket svårt att skapa en snygg faktura från grunden, och visst kan man använda sig av en fakturamall, men det skapar problem framöver, när du börjar ställa ut fler fakturor. Det är lätt att det blir oordning på filerna, att fakturanumren blandas ihop, att din hårddisk kraschar och alla fakturor försvinner… det är helt enkelt väldigt mycket som kan gå fel, och när det kommer till fakturering kan det i värsta fall leda till bakläxa från Skatteverket eller dylik myndighet.

Ett faktureringsprogram förenklar din fakturering. Alla dina fakturor kommer se likadana ut, de kommer sparas och lagras så att du när som helst kan se och skriva ut gamla fakturor, förfallna fakturor och så vidare. Dessutom blir fakturorna snygga – det tar bara några minuter att skapa proffsiga fakturor! Så plåga inte dig själv, utan ta hjälp med din fakturering – använd ett faktureringsprogram!

Kommentarer

Kommentarerna är stängda