Lös dina dyra lån och krediter

February 27, 2015 Av  

I skrivande stund är det fortfarande relativt tidigt på året och än efterlever nog många sina nyårslöften om hälsa och en privatekonomi i ordning. Nyårslöften i all ära, det är aldrig för sent att få en bättre privatekonomi och att lösa dyra lån och krediter kan vara ett stort steg i rätt riktning. Faktum är att man kan spara många tusenlappar om det görs på rätt sätt.

Det är lätt att dra på sig för mycket skulder och krediter. Det är inte ovanligt att man har lån på ett ställe, kreditkort på ett annat, har avbetalningar hos ett tredje, billån hos ett fjärde och liknande. Detta gör inte bara att situationen är oöverskådlig, det är många gånger väldigt dyrt. Skulle man vara sen med någon betalning blir situationen ännu värre då förseningsavgifterna ofta är dryga.

De goda nyheterna är att man ofta kan samla alla dessa lån, krediter och avbetalningar i en och samma bank. Dessutom går den genomsnittliga räntan ner allt som oftast, någonting som gör att man kan spara mycket pengar på sikt. Om du tycker det är krångligt att behöva ansöka om lån i flera banker kan det vara värt att söka upp en lånemäklare, till exempel denna, då de jämför lån i flera banker. Du behöver således bara skicka in en enda ansökan och kan sedan välja det förmånligaste avtalet.

En annan fördel med att samla och lösa lån och krediter är att den totala skuldsituationen inte ökar. Tvärtom är det troligare att du kommer ha mer pengar över till annat när månaden är över. Det är dock viktigare än någonsin att du fullföljer dina betalningsförpliktelser när du har samlat alla lån under ett tak, eftersom det är lite av en nödlösning. Ett tips är att du betalar av lånet med samma belopp som du sparar i räntekostnader.

Just nu är det ett gyllene tillfälle att samla lån och krediter då räntenivåerna är låga. Billigare än det är i dag lär det knappast bli och om du har bestämt dig för att göra slag i saken och fixa till din privatekonomi så bör du inte vänta allt för länge till. Använd dig av en lånemäklare om du vill göra jobbet riktigt enkelt för dig!

Kommentarer

Kommentarerna är stängda