Låna pengar

Låna pengar bild

Fördelar för dig som ska låna pengar via Internet

Idag är det vanligt att låna pengar via Internet, dem största fördelarna är att det går snabbt och enkelt att ansöka om ett lån oavsett vilken typ av lån det är du ska ansöka om.

Föredrar du att låna pengar via din egna bank kan du gå till din banks webbsida och skriva ut en låneansökan, den kan du sedan i lugn och ro fylla i hemma och sedan maila in den till din bank. Efter bara några timmar eller dagar får du ditt lånelöfte eller om du har otur så blir din ansökan avslagen. Läs mer om lån och dess innehåll under. Vi jämför lån till dig innan du ska ansöka om det för att du ska spara pengar.

Olika typer av lån för dig som ska låna pengar

Privatlån – Låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Att ta ett privatlån innebär att man får låna mellan 10 000 – 350 000 kronor utan säkerhet. Du måste ha fyllt 18 år och ha en fast inkomst från arbete eller pension.

Bostadslån – Låna pengar till en bostad. Är du sugen på att flytta eller köpa ett fritidshus så är ett bostadslån det du behöver. Här lånar du med säkerhet som är själva fastighet

SMSlån – Låna pengar snabbt. Behöver du pengar snabbt men i en mindre summa, mellan 1000 – 3000 kronor.

Billån – Låna pengar till en ny eller begagnad bil idag. Ansök direkt, få svar inom några timmar.


Att tänka på när du ansöker om ett lån

När du ansöker om att låna pengar via en bank kan det ibland vara svårt att få ett lån. Nekas du av din vanliga bank går det att ansöka till en annan bank på Internet om ditt lån som du ska ta.
Men om du nekas av din vanliga bank bör du tänka över om du verkligen behöver det där lånet. Banken som du först ansökte till om ett få låna pengar nekade dig troligtvis för att dem trodde att du inte kunde betala tillbaka dem pengarna som du skulle ha lånat av dem. Läs mer om banklån och lär dig mer innan du låna pengar.