Kontroll över ekonomin

September 18, 2008 Av  

Idag lever vi i ett samhälle där ekonomin går upp och ner i hela landet. Om det går dåligt för Sveriges ekonomi så går det oftast sämre för oss som jobbar i Sverige. Just nu befinner sig Sverige i en kraftig lågkonjuktur, då höjs räntan på våra lån, folk blir uppsagda från sina jobb och knappt någon löneförhjöjning på några jobb alls.
Hur ska man själv få kontroll över sin ekonomi om inte Sverige ekonomi är så bra? Problemet med detta är att dem flesta som bor i Sverige och vill få koll på sin ekonomi tänker på detta först nu när Sverige redan är i lågkonjuktur, varför inte tänka på detta när ekonomin var god i Sverige?
Hur som helst så kvittar det nu, du läser denna texten för att du vill få kontroll på din ekonomi så låt oss återgå till den punkten.

Så gör du för att kontrollera din ekonomi

Du måste först och främst se över dina ekonomiska inkomster. Hur mycket får du i lön varje månad? Tjäna du pengar på andra saker än på din lön? Investerar du pengar? När du räknat ut hur mycket inkomster du har varje månad så ska du sedan räkna ihop hur mycket dina fasta utgifter kostar varje månad. När du gjort båda dessa sakerna så kommer du att se hur mycket som blir över.

Exempel:

Inkomst: 18.000 Kronor
Fasta utgifter: 11.000 Kronor
Överblivna inkomster 7.000 Kronor

Nu har du enligt exemplet ovanför en inkomst på 18.000 Kronor och fasta utgifter på 11.000 Kronor, över blir 7.000 Kronor. Vad gör du av dessa inkomsterna? Wparar du några pengar varje månad? Gör en tabell över vad dina utgifter går till, skriv upp exakt allt som du köper. En bra webbsida där du kan se över din ekonomi och även få kontroll över den är, hemekonomi.com som även är kostnadsfritt om du inte väljer dem extra funktionerna som finns som tillval att beställa för endast 10 Kronor i månaden.

Kommentarer

Kommentarerna är stängda