Hitta billiga snabblån enkelt

February 16, 2016 Av  

Enkelt och snabbt att ta ett lån

Eftersom marknaden för snabblån ständigt verkar vara under tillväxt blir det mer och mer viktigt att välja rätt lån med de bästa villkoren och lägsta priserna. Den svenska regeringen tar mer eller mindre dagligen emot klagomål rörande marknaden för snabblån, där ett räntetak och restriktioner kring marknadsföringen av dessa kostsamma lån står i fokus. Genom allt hårdare marknadsföring från låneföretagens sida hamnar allt fler i skuldfällor och problem när de lånar pengar med onödigt höga kostnader. Många av dessa snabba lån har dessutom finstilta regler som gör att kostnaderna skjuter i höjden om snabblånet inte betalas tillbaka på utsatt tid. Det första som händer är att en påminnelse skickas ut till låntagaren, där en påminnelseavgift adderas på fakturan. Några dagar senare skickas ytterligare en påminnelse ut, som även den medför en extra kostnad för låntagaren. Efter dessa två påminnelser skickas normalt ärendet vidare till ett inkassobolag. Inkassokravet medför en extra kostnad på omkring 200 kronor. Utöver denna kostnad tar också inkassobolaget ut en ränta för varje dag lånet förblir obetalt.

Genom att jämföra snabblån från flera olika banker och kreditinstitut kan man prioritera de delar som man själv anser är viktigast för sitt lån. Förutom kostnaden för lånet är självklart återbetalningstiden central när det handlar om hur stora chanserna är att lånet återbetalas på utsatt tid. Välj därför hellre ett lån som kan betalas av på flera månader om möjligheten finns. Även om dessa lån kostar mer pengar blir det ändå billigare i längden.

Snabblån med direkt handläggning

Handläggningstiden är viktig för snabblån, eftersom själva poängen med det snabba lånet är att pengarna ska finnas tillgängliga på kontot en kort tid efter det att ansökningen kommit in till låneföretaget. Lånet handläggs därför ofta automatiskt, beroende på om långivaren använder kreditupplysning eller inte. I vissa fall händer det också att företaget kontaktar dig som ansöker via telefon för att ställa några kontrollfrågor. Snabblån på 10000 kr med direkt utbetalning kan ibland handläggas snabbt. Dessa lån betalas ofta tillbaka över flera månader.

Kommentarer

Kommentarerna är stängda