Banken

Idag finns det 127 olika banker i Sverige. Och endast 13 stycken av dessa har Internet-tjänster, som att köpa och sälja fonder och aktier, samt hantera sina konton. Genom Internet-tjänsten kan man även skicka och ta imot pengar av andra personer och företag.
Det som förenkla dagen med Internet-tjänster via banken är att man kan betala alla sina räkningar smidigt via Internet. Dessutom kan man sätta upp flera olika sparkonton som man kan spara pengar genom.


Mer information om banken

Funderar du på att byta bank? Fördelarna med att byta bank är att du kan få bättre ränta på dem pengarna som du sparar varje månad. Du kan även få en lägre ränta på dem pengarna som du lånar av din bank idag och spara tusenlappar varje år.
Innan du byter bank så kan du läsa om dem på denna webbsidan och jämföra dem innan du flyttar över dina pengar. För att läsa om respektive bank kan du klicka på länkarna under och läsa mer.

Olika banker

SEB, Swedbank, Citibank, ICA Banken, Ikanobanken, Svea Ekonomi, Green Credit, Bluestep, Folkia, Kredit365, Kundfinans, Meddelandelån, Lendo, Loan24 och Freedom Finance.

Förhandla med banken

På dem olika bankerna ovanför kan du flytta över dina ekonomiska tillgångar, du kan även flytta över dina lån för att få en lägre ränta. Alla banker som erbjuder dig att låna pengar vill ha dig som kund, och detta kan du som privatperson utnyttja genom att förhandla om en lägre ränta för dina lån. Du kan även förhandla om en högre ränta på dina sparade pengar.

Ansök om kreditkort eller betalkort

Många banker har sina egna kreditkort eller betalkort som du idag kan ansök om för att få. Då det är många olika banker som erbjuder kreditkort och betalkort så är det en viss konkurrens mellan bankerna, detta har du som är konsument fördelar med. Du kan leta efter det kortet som passar just dig, du kan exempelvis samla poäng som du sedan få ut i riktiga pengar på dina köp med ditt kort. Det finns en massa olika bonusar som ingår när du skaffar ett kreditkort eller betalkort.